Cum afectează uleiul uzat mediul înconjurător?
1 (Un) litru de ulei infestează până la un 1 milion de litri de apă, cantitate suficientă pentru consumul unei persoane adulte pentru o perioadă de 14 ani.
Din cauza peliculei formate la suprafața lacurilor sau apelor curgătoare este blocat procesul de oxigenare care afectează fauna și vegetația, iar în cazul în care acesta ajunge în sol, uleiul oprește procesele naturale de regenerare. Așadar solul devine nefertil având nevoie de un interval îndelungat de timp pentru ca acesta să revină la forma lui inițială.

 

Efectele negative ale aruncării uleiului uzat la canalizare
Sistemul de canalizare se poate supraîncarca, cauzând blocaje, refulări și emanând mirosuri neplăcute
Defecţiuni considerabile în stațiile de epurare ce necesită un proces costisitor pentru reabilitarea acestora
Pentru înlăturarea grăsimilor din apa uzată există o linie complexă de extragere, ce necesită atât un consum considerabil de electricitate cât şi muncă complexă și costuri semnificative suportate de către operator

Reciclarea uleiului alimentar uzat

După efectele negative pe care le produce uleiul uzat atât stațiilor de epurare, cât și mediului înconjurator, soluția la care noi trebuie să recurgem este de al colecta, recicla și distribui la punctele aferente.

Pentru a recicla uleiul uzat vă recomandăm câteva soluții:

  1. Uleiul trebuie lăsat să se răcească;
  2. După răcirea acestuia trebuie strecurat de resturile de mâncare;
  3. Uleiul trebuie turnat într-un recipient de plastic, sticlă sau metal cu capac etanş;
  4. Ulterior uleiul se transportă la punctele de colectare a uleiului.

 

Uleiul alimentar uzat are proprietăți de reutilizare. Acesta se poate procesa și realiza combustibil biodisel, soluții de curățare și săpun natural.

Spiritul civic și dorinţa de a avea un mediu înconjurător sănătos trebuie să ne responsabilizeze și să ne îndrume în a recicla uleiul uzat.

 

Împreună putem avea grijă de natură, trebuie doar să avem voință!

Serviciul Relații Clienți