1. Aviz de principiu (aviz de branşare de principiu) = cuprinde datele generale privind posibilităţile şi condiţiile de bransare a utilizatorului, date ce vor sta la baza întocmirii documentaţiilor de către un proiectant autorizat.
Avizul de principiu reprezintă şi Avizul de amplasament eliberat în vederea identificării reţelelor de apă şi de canalizare menajeră eliberat în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.
Avizul de principiu se eliberează în 15 zile calendaristice. Pentru eventuale depăşiri ale acestui termen, se anunţă solicitantul telefonic.
Actele care stau la baza emiterii Avizului de principiu
Avizul de principiu pentru vidanjare
În cazul în care pentru emiterea avizelor sunt necesare acte suplimentare, se va anunţa solicitantul prin Relaţii Clienţi Zonă în vederea depunerii acestora.
Aviz definitiv pentru Preluarea unui branşament/racord existent – se eliberează în următoarele situaţii:
– solicitare preluare branşament;
– cerere pentru emiterea avizului definitiv;
– actele necesare pentru branşarea/racordarea la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare (mai puţin cerere de proiectare/proiect), schiţa cadastrală, certificat de urbanism funcţie de categoría de utilizatori.
2. Aviz definitiv (aviz de branşare/racordare) = documentul scris, emis de operatorul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, prin care se stabilesc condiţiile tehnice cu privire la proiectarea, amplasarea şi execuţia branşamentelor de apă, respectiv a racordurilor de canalizare şi prin care se stabileşte şi punctul de delimitare dintre reţelele publice instalaţiile de utilizare.
Avizul definitiv se eliberează pe baza unei documentaţii tehnice (proiect de branşare/racordare) care poate fi elaborată de orice proiectant autorizat sau de ApaServ în funcţie de disponibilitate.
Avizul definitiv se eliberează în termen de 30 zile calendaristice. Pentru eventuale depăşiri ale acestui termen, se anunţă solicitantul telefonic.
Acte care stau la baza emiterii Avizului definitiv:
Emitere Aviz definitiv pe baza proiectului întocmit de un proiectant autorizat
*În cazurile în care primăriile nu eliberează certificate de urbanism pentru lucrările de bransament apa/racord canalizare menajeră se va depune copie după dovada achitării taxei de branşare la primărie.
Acte necesare pentru întocmirea documentaţiei tehnice pentru branşament apă/racord canalizare menajeră şi extinderi reţele de apă/canalizare menajeră de către ApaServ şi emiterea Avizului Definitiv.
**În cazurile în care primăriile nu eliberează certificate de urbanism pentru lucrările de bransament apă/racord canalizare menajeră se va depune copie după dovada achitării taxei de branşare la primărie.
Realizarea unui branşament de apă/racord de canalizare presupune respectarea unor cerinţe şi a unor etape bine definite.
Branşamentul – este partea din reţeaua publică de alimentare cu apă care asigură legătura dintre reţeaua publică de distribuţie şi reţeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri. Branşamentul, până la contor, inclusiv căminul de branşament şi contorul, aparţin reţelei publice de distribuţie, indiferent de modul de finanţare a execuţiei.
Racordul – este partea din reţeaua publică de canalizare care asigură legătura dintre instalaţiile interioare de canalizare ale utilizatorului şi reţeaua publică de canalizare, inclusiv căminul de racord. Racordul de la cămin spre reţea, inclusiv căminul de racord, aparţine reţelei publice de canalizare .
Branşarea/racordarea la sistemul de distribuţie a apei potabile, respectiv la sistemul public de canalizare presupune parcurgerea a 9 etape.
Etapele realizării bransamentului/racordului:
Important!
Opţiunea privind alegerea executantului branşamentului/racordului aparţine solicitantului şi va fi exercitată după obţinerea avizului definitiv şi a proiectului.
Execuţia lucrărilor va fi efectuată de către Lista Firme agreate 21.08.2024 după obţinerea avizelor solicitate în certificatul de urbanism şi a autorizaţiei de construire.
În cazul solicitării separării alimentării cu apă, poate fi necesară redimensionarea branşamentului utilizat în comun până la momentul separării.
Redimensionarea se face odată cu execuţia noului branşament, pe cheltuiala solicitantului separării.
Instalaţiile interioare trebuie să corespundă standardelor în vigoare şi să nu constituie un impediment pentru distribuţia apei potabile sau un pericol pentru branşament.
În cazul în care solicitantul este client al Apa Serv pentru un alt imobil/locaţie, este necesar să nu figureze cu facturi neachitate.
Lucrările de extindere reţea apă/canalizare menajeră, branşare/racordare, separare în reţelele administrate de ApaServ se vor executa de către societăţi comerciale/persoane fizice autorizate agreate de către Companie, conform procedurilor interne ale Companiei: